Trainer Gert van Duinen.
Trainer Gert van Duinen. Foto: Tennekes

Go-Ahead Kampen stelt ambities naar beneden bij

Sport

(door Mark de Rooij)

NUNSPEET – Go-Ahead Kampen heeft de ambities voor dit seizoen naar beneden bijgesteld en op basis van de eerste wedstrijd na de winterstop lijkt dat een verstandige keuze. Het 2-0 verlies bij Nunspeet biedt weinig aanknopingspunten voor een ommekeer.

Met de drie nederlagen voor de winterstop erbij is dit alweer het vierde verlies op rij voor de ploeg van trainer Gert van Duinen en dat is natuurlijk te veel voor een ploeg die zo graag mee wil doen om de prijzen. Dat lijkt dit seizoen echter niet te gaan gebeuren en dat is een constatering die op sportpark Middenwetering ook is doorgedrongen. “We gingen voor een periode, maar het is goed om dat bij te stellen. We moeten nu gewoon knokken voor de plek waar we staan (zevende, MdR) en zien dat we weer punten gaan pakken. Hoe is even niet belangrijk. We moeten met elkaar gaan beseffen dat er iets anders gevraagd wordt.” 

Het is duidelijk dat Van Duinen bedoelt dat de mouwen moeten worden opgestroopt, iets wat niet in het dna zit van Go-Ahead Kampen. De ploeg wil graag de top bestormen met verzorgd voetbal, maar schiet daarvoor dit seizoen tekort. De laatste wedstrijd in 2021, een 0-1 nederlaag tegen Hierden, maakte dat pijnlijk duidelijk en het duel tegen Nunspeet is een bevestiging daarvan.

Go-Ahead probeert het wel, maar komt er niet of nauwelijks doorheen bij het stugge en compact spelende Nunspeet. “We hebben te weinig creativiteit of gogme om er doorheen te spelen. Tegen ploegen die zo compact spelen -dat deed Hierden ook- hebben we het heel moeilijk. We hebben niet goed gespeeld”, vindt Van Duinen, die beseft dat het voor Go-Ahead niet makkelijk is om ineens de omslag te maken van verzorgd voetbal naar vechtvoetbal. “We denken meer vanuit voetbal en kwaliteit daarin. Dat zie je vaak bij ploegen die bovenin willen spelen. Maar het valt tegen. Dat hadden we voor de winterstop al geconstateerd en nu kom je toch in een situatie dat het penibel wordt. De mindset moet echt anders. ‘Knokken’ moet de basis zijn.”