Reflex eerder dit seizoen in actie. Zaterdag werd de inhaalwedstrijd tegen Madjoe met 1-3 gewonnen.
Reflex eerder dit seizoen in actie. Zaterdag werd de inhaalwedstrijd tegen Madjoe met 1-3 gewonnen. Foto: Tennekes

‘Gezien onze kwaliteiten moeten we voor de top vier gaan’

Sport

(door Mark de Rooij)

KAMPEN - De volleybalmannen van Zalsman/Reflex hebben in de topdivisie, het tweede landelijke niveau, met 1-3 gewonnen van Madjoe. “Niet onze beste wedstrijd, maar we hadden het duidelijk beter voor elkaar dan de tegenstander”, zegt Erik Huisken.

“We werden vrijdag gebeld door iemand van Madjoe met de vraag om een oefenwedstrijd te spelen. Ik zeg ‘waarom niet gelijk een competitiewedstrijd?’ Die moesten we nog inhalen. Mooi dat we dit onderling zo snel konden regelen”, aldus Huisken. Beide teams zagen in de loop van vorige week hun competitietegenstanders afhaken door coronabesmettingen. 

“Gezien de omstandigheden zijn we heel tevreden, als je dan toch relatief eenvoudig wint”, zegt Huisken, die daarmee doelt op het feit dat Reflex de afgelopen weken niet optimaal heeft kunnen trainen. “Een paar keer hebben we met slechts zes, zeven man getraind. Dat is een beetje behelpen. Zelf heb ik ook twee trainingen gemist door corona”, aldus Huisken. “Ik ben niet ziek geweest, maar ik merkte zaterdag wel dat ik sneller buiten adem was dan normaal.”

De middenman zag zijn team in Enkhuizen niet in de problemen komen. Setstanden: 17-25, 22-25, 26-24, 18-25. Het was de tweede wedstrijd en de tweede 3-1 overwinning van dit kalenderjaar voor Reflex, dat vijfde staat in de topdivisie A. “We hebben in de eerste seizoenshelft te veel laten liggen. Gezien onze kwaliteiten moeten we voor de top vier gaan. De top drie is duidelijk beter, maar daarachter horen wij”, vindt Huisken.

 De vrouwen van Reflex kwamen er in de derde divisie B niet aan te pas tegen DBS. Het werd 4-0 in Balk (25-17, 25-11, 25-18, 25-18).