Afbeelding
Foto: aangeleverd.

Audiovisuele theatervoorstelling Europadorp naar Stadsgehoorzaal

KAMPEN - Donderdag 17 februari wordt de audiovisuele theatervoorstelling EUROPADORP/EUROPADORF vertoond in de Stadsgehoorzaal te Kampen. 

Aan de hand van een live-mix van videofragmenten, livemuziek, soundscapes en augmented reality neemt theater- en documentairemaker Silas Neumann met zijn team de bezoekers mee naar het grensgebied tussen Duitsland en Nederland voor de ultieme Europese eenwording: een grensdorp in aanbouw. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.europadorp.nl.
Het is exact 20 jaar geleden dat er onder een grote feesttent met lange tafels en bier en fris, op een boerenerf midden op de Duits-Nederlandse grens geschiedenis geschreven wordt. Het onvoorstelbare komt binnen handbereik te liggen wanneer de burgemeesters van de grensgemeenten een uitzonderlijk intentiebesluit tekenen: de ontwikkeling van een gloednieuw dorp exact op de grens. Een dorp dat niet gebonden is aan één nationaliteit.
Wat is er nog over van de euforie en het idealisme van 20 jaar geleden? En hoe geven de overheden invulling aan het randland? Als Duitser in Nederland raakte Silas gefascineerd van het idee van een gemeenschappelijk dorp. Hij herkende zichzelf in de euforie rondom de Europese eenwording. Met hetzelfde team als waarmee hij heeft gewerkt aan zijn vorige voorstelling en installatie, HEIMAT NEUHOF, ging hij op onderzoek uit.
De voorstelling EUROPADORP / EUROPADORF reconstrueert de utopieën en perspectieven van dit historische moment middels een live mix van videofragmenten, livemuziek, soundscapes en augmented reality. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat het begrip landsgrens volgens de organisatie actueler is dan ooit. EUROPADORP / EUROPADORF daagt de bezoeker uit om stil te staan bij haar beeld over het grensgebied en hoe we daar invulling aan zouden moeten geven.
Aanvang: 20:15 uur. Locatie: Stadsgehoorzaal (Vestzak). Entree: 12,00 euro. Kaarten en meer informatie naar www.europadorp.nl.