Deltaruiters grijpen tickets Regiokampioenschappen

KAMPEN/GENEMUIDEN – Deltaruiters kwam zaterdag in actie op de Kringkampioenschappen dressuur in Kampen en in Genemuiden. Lisa Post, Sophie Post, Lisa van Wijnbergen. Lisanne van den Berg, Nikki Smeeman, Jorita Meuleman, Linda Kok en Maxime van Dijk veroverden een ticket voor de Regiokampioenschappen.

De ponyruiters reden hun proeven bij rijvereniging Toi-Toi in Kampen. In de Klasse B, categorie A/B/C behaalde Lisa Post met Feline HP een derde plek van de dagprijzen met 195 en 191,5 punt. Met de resultaten vanuit de selectiewedstrijden en de kringkampioenschappen is zij afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen op 5 maart in Lonneker. Ook haar zusje Sophie Post is geselecteerd met haar pony Windhoek Antoinette voor de Klasse B, cat. A/B.

Lisa van Wijnbergen werd met haar paard Donya eerste in de Klasse B dressuur categorie D/E met 205,5 en 208 punten. Genoeg voor de titel dressuurkampioen 2022 kring NWO-NOP.

In L1 was er een eerste plaats voor Lisanne van den Berg met 211 punten. Jolijn van Niel reed met haar pony Haasendonck’s Ambrosius in de klasse M1, categorie D/E tevens naar de winst met 208 en 203,5 punt.

In Genemuiden mocht Nikki Smeeman zich kringkampioen 2022 noemen na de winst van de klasse B met haar paard Kardashian. Jorita Meuleman reed met haar paard Lady Leatherdale JJ naar een tweede prijs in de L1 met 65,5 %. Linda Kok reed met Wandermaerchen naar de winst in de L2.

Een zeer nette proef was er van Maxime van Dijk met haar paard Kokulan in de klasse Z1. Dit resulteerde in de winst van de dagprijs met 68,52% en ook de winst in het kampioenschap. Zij is de Kringkampioen van de klasse Z1 en zal de Kring NWO-NOP gaan vertegenwoordigen tijdens de Regiokampioenschappen aanstaande vrijdag in Denekamp.

Vier leden PSV naar 'Regio'

Vier leden van Paardensportvereniging Kampen plaatsten zich voor de regiokampioenschappen, te weten Irene Esselink, Dion Wieringa, Marie José van Engelen en Sharon van Dijk met Montreux en Kalucha. Eerste reserves zijn Priscilla Ilbrink en Sharon van Dijk met Evy’s hotgirl.

In de klasse B reed Irene Esselink-van der Bijl met Lizzy naar een tweede plaats met 67,58%, net voor Wilco van de Beek die derde werd met Eminent met een score van 65,25%.

In L1 reed Dion Wieringa met Hylton naar een vijfde plaats met een score van 63,25%. Jinny Bruins met Cataniastar werd in dezelfde rubriek zesde met 62.75%.

In L2 reed Sharon van Dijk met Montreux naar een tweede plaats met een score van 68%. Net voor Priscilla Ilbrink die derde werd met Forever met 67,33%. De vierde plaats was weer voor Sharon van Dijk met Kalucha met 67,08%. In de klasse Z1 reed Van Dijk nog naar een vierde plaats met Kalucha.

In de M1 reed Marie-José van Engelen met Kyana naar de vijfde plaats (62.58%). Sharon van Dijk werd zevende met Evy's hotgirl (60,41%).