Elroy Doornkamp is host van de podcast.
Elroy Doornkamp is host van de podcast. Foto: Aangeleverd

Vier vragen over de Podcast over zorgverlener Wagterveld Zorg

KAMPEN - Een zorgverlener met een eigen podcast. Een bijzondere combinatie. Zorgverlener Wagterveld, die in Kampen ruim 45 jong volwassenen ondersteunt, is er onlangs één gestart. Het is plek waar mensen hun informatie over de organisatie kunnen halen en die ook kan bijdragen aan het imago van de zorgverleners. Wij stelden Wagterveld vier vragen over deze podcast.

Wat is Wagterveld Zorg?

"Wagterveld Zorg is ontstaan bij het individueel begeleiden van één jongen, door Berry Wagterveld zelf, hier vertelt hij over in de eerste podcast. De afgelopen jaren is de organisatie uitgegroeid tot om en nabij 45 cliënten die wonen in de binnenstad van Kampen en is de werkwijze zelfs landelijk opgevallen. ‘Cliënten die geen kans meer krijgen om mee te kunnen draaien in de maatschappij, proberen wij op te vangen en een veilige plek te bieden.'" 

Wat is het doel van de podcast?

"In deze podcast, die gehost wordt door Elroy Doornkamp, komen de verschillende gebieden aan bod. Zo komen er cliënten, medewerkers en ook buren aan het woord. Het doel is om op deze manier een eerlijk en open beeld te schetsen van de zorgwereld. Wij vinden het belangrijk dat we transparant zijn in wat we doen."

Hoe kwamen jullie op het idee een podcast te beginnen?

De eerste afleveringen staan inmiddels op Spotify

"De podcast van Wagterveld Zorg is zo’n drie maand geleden begonnen met een impulsief idee. Dit idee groeide uit tot een (mogelijk) succesvol project. We hebben de materialen aangeschaft en de eerste opname zou ingepland worden. Het verlangen was er om een soort digitaal visitekaartje te maken: Eén informatiebron waar je alles kan vinden over de organisatie. Hier kunnen mensen die wat willen weten over Wagterveld Zorg hun informatie halen. Wat is de missie en visie achter de zorg, hoe wordt dit vormgegeven bij Wagterveld Zorg en natuurlijk, wie wonen er eigenlijk bij WZ? Deze vragen krijgen wij wel eens binnen." 

Hoe worden de afleveringen ontvangen?

"De eerste afleveringen staan inmiddels op Spotify, te vinden onder Wagterveld Zorg podcast. Deze afleveringen zijn erg goed ontvangen en we hebben meer luisteraars dan we gedacht hadden. Dit zorgt ervoor dat we meer motivatie krijgen om dit project vorm te gaan geven. 

Er is in de zorgwereld vraag naar organisaties zoals WZ. Er zijn mensen die hulp nodig hebben. En dit kunnen wij niet alleen, dit doen wij samen met iedereen die erbij betrokken is. Dat maakt het ook zo’n succesverhaal. Mocht er na aanleiding van dit stukje, of de podcast, nog vragen zijn, er is altijd ruimte om vragen aan ons te stellen via social media."