Pak slaag voor getransformeerd KV DOS

KAMPEN - Na de pijnlijke exercitie tegen SKF is het voor DOS Kampen/Veltman duidelijk dat het de zwakke broeder is in de overgangsklassepoule met verder DOS Westbroek en ZKC ‘19.

In Veenendaal was SKF, dat op het veld in de hoofdklasse speelt, met maar liefst 37-11 te sterk. ZKC ‘19, de ploeg waar DOS Kampen een week eerder van verloor, ging met 23-30 onderuit tegen dat andere DOS. 

Na een kwartier spelen stond het al 12-3 en volgde er wat herstel richting het einde van de eerste helft (17-7). Na de pauze gaf SKF weer even gas terug en bleef het met scherp schieten en verdedigen. Vijftien van de twintig punten kwamen uit afstandsschoten. DOS sprokkelde slechts vier puntjes bijeen in het tweede bedrijf (37-11).

Trainer Michaël Jongman had een puzzel te leggen in aanloop naar de wedstrijd. "Afgelopen week zijn de vakken bij ons anders samengeteld door het wegvallen van Wesley Doorn (blessure), Josie Vos (die besloten heeft te stoppen) en Iris van Dijk (die op stage gaat in het buitenland). Nouk Petersen, Mathijs van den Berg en Willemijn Korteschiel speelden op hun plekken een prima wedstrijd. Voor Petersen en Korteschiel was het hun debuut in het eerste team."