Vv Kampen maakte het VHK negentig minuten lang lastig.
Vv Kampen maakte het VHK negentig minuten lang lastig. Foto: Tennekes

Nieuwe speelwijze vv Kampen biedt perspectief

(door Mark de Rooij)

KAMPEN - Punten levert de nieuwe speelwijze van Kampen nog niet op, maar na de 0-2 nederlaag tegen VHK weet assistent-trainer Cor Bottenberg zeker dat de eerste overwinning van dit seizoen eraan komt. 

Ondanks de achtste nederlaag op rij is er na de wedstrijd tegen VHK toch sprake van een positieve ‘vibe’ bij vv Kampen en dat is niet zo gek. VHK, dat door de winst klimt naar de tweede plek in 4D, heeft het moeilijk in Kampen en weet pas in de laatste minuut de zege veilig te stellen. Veel kansen geeft de ploeg van trainer Jeroen Kloekke, die vanwege corona thuis zit, niet weg. “In de eerste helft geven we twee kansjes weg door persoonlijke fouten. Één keer weet Ica de Boer heel goed te redden, maar die andere vliegt erin. VHK heeft verder heel weinig gecreëerd en dat is de verdienste van Kampen. Wij hebben hen het voetballen onmogelijk gemaakt”, zegt Bottenberg, die Kloekke vervangt als hoofdtrainer. 

De nieuwe speelwijze is het antwoord van de technische staf op een kansloze eerste seizoenshelft, die beëindigd wordt met zeven nederlagen en een doelsaldo van 6-36. “We hebben de speelwijze aangepast”, zegt Bottenberg. “We proberen behoudender te voetballen, meer in de reactie, en hopelijk zo tot resultaten te komen.” 

Bottenberg weet zeker dat die resultaten er gaan komen in de tweede seizoenshelft. “De sfeer in de groep is gewoon goed. We staan op trainingen met zestien man en twee keepers. Als je dat hebt, en verder weinig gezeur onderling, dat gaat die overwinning er echt wel een keer komen. En dan gaan we hem vieren ook”, verzekert de assistent-trainer. Het is voor de clubkas van Kampen te hopen dat de kantines tegen die tijd langer open mogen dan 22.00 uur. 

Hoofdtrainer Jeroen Kloekke is met het bestuur in gesprek over contractverlenging. "Mijn intentie is om door te gaan”, zegt Kloekke desgevraagd. "We zijn begonnen aan een traject, ook in samenwerking met DOS. Het is investeren dit eerste jaar.” Kloekke was één seizoen eerder werkzaam als hoofdtrainer, in 2015/2016 bij Storica.