Bas de Greef (r) en Jelle Weever directeur Weever Bouw zetten de handtekeningen onder de bouwopdracht voor een nieuw klusgebouw.
Bas de Greef (r) en Jelle Weever directeur Weever Bouw zetten de handtekeningen onder de bouwopdracht voor een nieuw klusgebouw. foto aangeleverd

Nieuw dagbestedingsgebouw Stichting Ela

Algemeen

KAMPEN - Stichting Ela laat een nieuw dagbestedingsgebouw bouwen. Het bestaande klusgebouw maakt binnenkort plaats voor een modern onderkomen waar de bewoners veilig en prettig kunnen werken.

Stichting Ela biedt zorg, ondersteuning en behandeling aan mensen met een beperking en een psychiatrische aandoening. Stichting Ela gaat in de begeleiding uit van de kracht van de bewoners en wil deze een zo gewoon mogelijk leven bieden met een eigen thuis dat zoveel mogelijk is afgestemd op de individuele behoeften. Hiermee vervult de stichting een unieke rol in Nederland waar duidelijk behoefte aan is. 

Voor de bouw van het nieuwe klusgebouw op Kampereiland heeft Stichting Ela gekozen voor Weever Bouw. De sloop van het oude klushuis wordt door Weever Sloop uitgevoerd.

Directeur Bas de Greef, initiatiefnemer van de Ela stichting vertelt over de samenwerking: ‘‘We kennen Weever vooral via, via als een bouwbedrijf dat vooral opvalt door de vaak grotere projecten. Toen we in gesprek kwamen werd duidelijk dat ze de opdracht voor onze stichting bekijken als de extra kers op de taart. Dat is een mooie extra motivatie. Belangrijk was natuurlijk ook dat er in de aanbesteding van Weever een goede balans is tussen prijs en kwaliteit’’.

Jelle Weever, directeur Weever Bouw is erg blij met deze opdracht en wil met deze opdracht de maatschappelijke en lokale betrokkenheid van het Kamper bedrijf onderstrepen. “Als ondernemer vind ik het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang en daar sluit deze opdracht prima bij aan. Het biedt ons zo de kans ook deze groep mensen kennis te laten maken met ons mooie vak’’, aldus Jelle Weever.