Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Tandeloos ’s-Heerenbroek onderuit bij efficiënt ’t Harde

Sport

’T HARDE - ’s-Heerenbroek heeft zaterdag met 3-0 verloren van ’t Harde. Gezien het veldspel viel deze nederlaag wat te groot uit, maar dat ’t Harde drie punten kon bijschrijven was volkomen verdiend. “We konden nauwelijks iets creëren en ’t Harde was doeltreffender en beter in vorm”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

’s-Heerenbroek begon nog wel aardig aan de wedstrijd, maar na tien minuten kreeg de ploeg een domper te verwerken. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Menno van ’t Hul. Hij schoot de bal vervolgens in de kruising. 

’t Harde was daarna enige tijd de betere ploeg. Vervolgens nam ’s-Heerenbroek wat meer het initiatief. Dat leidde tot een goede kans voor Bjorn Wezenberg. Alleen voor de keeper verzuimde hij om af te werken. Hij kapte en draaide, waarna de kans in rook opging. ’s-Heerenbroek slaagde er vervolgens niet in om gevaarlijk te worden. “We blaften wel wat, maar beten niet”, aldus Van den Burg.

In de eerste tien minuten na rust behield ’s-Heerenbroek het initiatief, maar dat leverde nauwelijks wat op. Vervolgens sloeg ’t Harde weer toe. ’s-Heerenbroek verkeek zich op een hoge bal. Jelle van ’t Hul profiteerde door de 2-0 aan te tekenen. ’s-Heerenbroek had daarna veelvuldig de bal. “Maar we creëerden te weinig. Te weinig jongens bij ons waren in vorm. Tot 20 meter voor de goal ging het goed, maar daarna was het over. Het laatste stukje ontbrak.”

Een kwartier voor tijd kwam ’t Harde op 3-0. Uit een goede voorzet scoorde Stefan Marsman. Vlak daarna moest de thuisploeg met tien man verder. Hielke van Schoten kreeg zijn tweede gele kaart. De wedstrijd was echter gespeeld. “We hadden met een overwinning vandaag goede zaken kunnen doen, maar het zat er niet in. Ik mist vandaag vijf spelers, maar daar wil ik me niet achter verschuilen. We hebben een goede selectie en hadden goede spelers bij ons. Voor ’t Harde viel het vandaag de goede kant op, maar dat hebben ze ook afgedwongen”, aldus Van den Burg.

Gerard Meijeringh