Jolijn van Niel met Bram.
Jolijn van Niel met Bram. Foto: Aangeleverd

Drie regiokampioenen bij rijvereniging De Deltaruiters

Sport

IJSSELMUIDEN - Drie leden van De Deltaruiters hebben afgelopen zaterdag een regiotitel behaald. Kim en Miranda Spronk deden dat bij de regiokampioenschappen springen in Saasveld. Jolijn van Niel werd Overijssels kampioen bij de regiokampioenschappen dressuur in Denekamp. 

Kim Spronk en Jenita Koetsier maakten er een spannende strijd van in de klasse L. Beiden waren foutloos en snel. Dat leverde Spronk een eerste plek op met haar paard Christien. Koetsier eindigde met Ivy als derde. Beide amazones hebben zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen indoor in Ermelo.

Miranda Spronk evenaarde de uitslag van haar dochter Kim. In de klasse Z reed ze met haar paard Wezenberg’s Panama van ’t Roosakker naar de winst. Ook zij behaalde een startbewijs voor het NK. In de klasse B wist Hannah Keizer een foutloze ronde neer te zetten met haar paard Miss DS. Dat leverde haar 73 stijlpunten op en een vierde plek. 

In Denekamp was er succes voor dressuurruiter Jolijn van Niel. Met haar pony Bram pakte ze de zege in de klasse M1, categorie D/E door 206 en 213 punten bij elkaar te rijden. Dat was goed voor een score van 69,83 procent en de zege in haar klasse. Het leverde haar een startplek op voor het NK Indoor Dressuur in Ermelo. 

Jacco Doornwaard is zaterdag gestart tijdens het Open Drents kampioenschap bij Hippisch Centrum Exloo. Als eerste onderdeel moest hij met het paard It’s Easy in de lichte tour een Inter 1-proef rijden. Hij behaalde een score van 69.48 procent. Daarna volgde de kür. Bij dit onderdeel wist Doornwaard een hoge score van 76,37 neer te zetten. Met een gemiddelde van 72.93 procent werd hij uitgeroepen tot winnaar en mocht hij het kampioenslint van de lichte tour mee naar huis te nemen.

Vorige week woensdag stond de Deltamanege in IJsselmuiden in het teken van een wedstrijd voor springruiters. Maar liefst 350 ruiters deden mee. ’s Morgens werd er gestart met de klasse BB rondje 80/90, waar Anouk Lorist een mooie foutloze ronde heeft laten zien met haar paard Mirage. In de klasse L wist Jenita Koetsier de winst te pakken tijdens het tweefasenparcours. Ze bleef foutloos en zette met 22.81 een snelle tijd neer.

‘s Avond waren de klassen B tot en met M aan de beurt. Hier wist Wendelie Flier met haar paard Makkie foutloos te blijven en 78 stijlpunten te bemachtigen, goed voor een tweede prijs. Annemiek Vinke behaalde met Literma een vijfde plaats met 75 stijlpunten. Lieneke Jager kwam met 73 stijlpunten uit op plek zes. Marit Dekker sprong een verdienstelijk rondje in de klasse L met Ibiza WGA. Tijdens haar tweefasen parcours bleef ze foutloos in een tijd van 26.81. Dit was goed voor de winst.

Gerard Meijeringh