Foto Tennekes

Volleyballers Set Up weten zegereeks in eigen huis niet voort te zetten

IJSSELMUIDEN - Voor de volleyballers van Ten Brinke Set-Up is er zaterdag een einde gekomen aan een mooie serie in eigen huis. Voor het eerst dit seizoen gingen de volleyballers uit IJsselmuiden onderuit in de eigen Oosterholthoeve. Het hoog geklasseerde Plainwater Donitas was met 1-3 te sterk.

Voor het eerst dit kalenderjaar mocht Set-Up aantreden voor een thuiswedstrijd. Vol vertrouwen gingen ze de wedstrijd in, omdat er dit seizoen nog geen thuiswedstrijd verloren ging. Een week eerder won Set-Up in Deventer met 1-3 bij Avior, zodat vol goede moed werd toegewerkt naar de wedstrijd tegen Donitas.

Set-Up begon goed. Er werd goed gecommuniceerd in het veld en de kansen die de thuisploeg kreeg werden goed afgemaakt. Halverwege de eerste set slopen er echter fouten in het spel van Set-Up. Daarna viel de arbiter op met enkele beslissingen. Set-Up kwam op het verkeerde spoor en verloor de eerste set met 21-25.

Vervolgens werd de thuisploeg weer op scherp gezet door coach Peter Gaillard, waarvoor weer een fanclub aanwezig leek te zijn in de Oosterholthoeve. Maar het mocht niet baten. Het spel van Set-Up bleef matig. Vervolgens zorgde een time-out wel voor een positief effect. Set-Up moest vechten voor elk punt, anders was het snel klaar. De spelers van Set-Up waren een stuk scherper en in tegenstelling tot de eerste set werd de tweede set na een achterstand wel binnengehaald. 25-19.
Daarna was het beste eraf bij Set-Up. De scherpte was verdwenen bij de volleyballers uit IJsselmuiden. Er was geen servedruk en Donitas kon zonder problemen het eigen geliefde spelletje spelen. Set-Up liep allebei de sets achter de feiten aan en wist de eigen kansen niet af te maken. De sets gingen met 20-25 en 17-25 naar de bezoekers uit Groningen. Daarmee stond er een 1-3 nederlaag op het scorebord voor Set-Up. De eerste thuisnederlaag van dit seizoen was een feit voor de IJsselmuidenaren. Set-Up staat op een zevende plek in de eerste divisie A.

De dames van Ten Brinke Set-Up deden goede zaken door de laatste twee wedstrijden met 1-3 te winnen. Vorige week woensdag werd met 1-3 gewonnen bij SVI (20-25, 23-25, 25-23 en 16-25). Vijf dagen eerder werd LVC met 1-3 verslagen. Set-Up won de eerste twee sets met 18-25 en verloor de derde set met 25-17. Daarna pakte de ploeg overtuigend set vier: 11-25. Door deze twee zeges is Set-Up opgeklommen naar de derde plek in de promotieklasse A.