IJsselmuidenaren lijken weg omhoog te hebben gevonden met derde zege op rij

IJSSELMUIDEN - Met een derde zege op rij lijkt IJVV de weg omhoog te hebben gevonden. Zaterdag was het Epe dat het slachtoffer werd van het hernieuwde zelfvertrouwen van de IJsselmuidenaren die met 5-2 wonnen. Bij een stand van 4-0 werd het niettemin nog even spannend toen Epe in korte tijd twee keer scoorde en zelfs nog kansen had op de 4-3.

Waar IJVV een week eerder nog een half uur nodig had gehad om in de wedstrijd te komen, was de ploeg ditmaal meteen bij de les. De linies werden kort gehouden en spelers vonden elkaar. Epe, dat veel van zijn treffers in de beginfase maakt, wist deze keer niet echt gevaarlijk te worden in de eerste helft. IJVV wel. De ploeg van trainer Han Hanekamp kwam op voorsprong door een treffer van Kelvin Groothand.

Gevoelige tik

Kort voor rust kwam IJVV op 2-0 door een fraaie treffer, waarbij Luc Kalter de aangever was en Jarein Schepers de afmaker. Daarmee deelde de thuisploeg een gevoelige tik uit. Op basis van de kansverhoudingen was het een terechte stand, want IJVV had daarvoor nog twee goede kansen gehad en deze verzuimd te benutten.

In de tweede helft liep IJVV verder uit door treffers van andermaal Schepers en Job van den Berg. Schepers maakte een rush vanaf de middellijn en stiftte de bal over de keeper. Van den Berg wist de 4-0 aan te tekenen door na een afgeslagen bal van dichtbij hard binnen te schieten. Vervolgens wist Epe nog knap terug te komen. Met een aantal wissels slaagden de gasten erin het spel van IJVV voor even te ontregelen. Daarvan profiteerden Stefan Lokhorst en Jorn van Zuuk met twee treffers in twee minuten tijd. Epe kreeg zelfs kans op meer en wat dat betreft voelde de 5-2 van Job van den Berg als een bevrijding voor IJVV. De IJVV’er scoorde na een goede, individuele actie.

Coachende spelers

Trainer Hanekamp was na afloop tevreden over de teamprestatie. Hanekamp: “We hadden vooraf gewaarschuwd voor de kwaliteiten van Epe dat vaak in de beginfase weet te scoren. Dat wilden we ten koste van alles voorkomen. Verder wilden we de afstanden onderling klein houden en vond ik het mooi om te zien hoe spelers elkaar coachten, zoals besproken. Epe had in de eerste helft best veel balbezit, maar de beste kansen waren echt voor ons. In de tweede helft hebben we een goed rendement gehaald uit onze kansen. Dat je vervolgens nog twee treffers tegen krijgt in twee minuten is natuurlijk niet okay. De 5-2 van Van den Berg was een belangrijke.”

Met negen punten uit drie treffers beleeft de interim-trainer een prima start. Tegelijkertijd waakt hij voor overmoed. “We zijn nu naar de achtste plaats gestegen en als we daar aan het eind staan of op een nog hogere plaats is dat prima. Maar zo ver is het nog lang niet. Het zou heel verkeerd zijn om nu overmoedig te worden.” In de volgende competitieronde kruist IJVV de degens met AGOVV. De Apeldoorners staan voorlaatste.