KHC delft het onderspit op bezoek bij FC Burgum

BURGUM - Een matige eerste helft en een tweede bedrijf met onderbrekingen heeft voor KHC zaterdag geresulteerd in een nederlaag. Op bezoek bij FC Burgum werd er verloren met 3-2. De nederlaag had KHC deels te danken aan een matige eerste helft. Daarnaast hadden de Kamper voetballers het geluk niet aan hun zijde en waren er na rust een aantal merkwaardige incidenten.

Dat in de vorm van een afgebroken cornervlag, een doelman (FC Burgum) die zijn schoenen moest ruilen en een arbiter die geblesseerd afhaakte.

Matig begin

KHC begon niet sterk aan het duel. De ploeg speelde matig. Desondanks kregen de Kampenaren op Friese bodem wel degelijk kansen. Hushan Ali en Boaz Smits zorgden voor de belangrijkste wapenfeiten van KHC. Gescoord werd er niet. Burgum wist wel het net te vinden. Na 25 minuten voetbal was het Roeland Rusticus die de score opende: 1-0. Het doelpunt viel uit een door KHC weggegeven hoekschop.

KHC ging op jacht naar de gelijkmaker, maar had er moeite mee om een stempel te drukken op het duel. De 1-1 zou er niettemin komen. Hushan Ali wist, op aangeven van Smits, met een uithaal de doelman te passeren. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Justus Boomsma tekende voor de 2-1. Wederom was een fout in de defensie van KHC daar debet aan. KHC op zijn beurt leek al vlug weer op 2-2 te komen. Een treffer van Leroy Knol als eindstation van een vrije trap werd echter afgekeurd door de arbiter.

Onderbrekingen

Na rust zou KHC alsnog op gelijke hoogte komen. Hushan Ali werd neergelegd binnen de zestien meter en Knol schoot de gegeven strafschop binnen. Een paar minuten later kreeg ook Burgum een penalty. Yorn Sikkenk van Burgum faalde niet waardoor KHC weer tegen een achterstand aankeek. Daarna volgden onderbrekingen door de afgebroken cornervlag, de schoenenwissel en het uitvallen van de scheidsrechter die hard een bal tegen zijn hoofd kreeg.

Nadat zich een vervangende arbiter had gemeld werd het spel hervat. KHC pakte de draad goed op, kreeg nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.