Deltaruiter Meike Bliek pakt eerste plek in Wezep

WEZEP - Deltaruiter Meike Bliek van rijvereniging Deltaruiters heeft zaterdag op een springwedstrijd in Wezep een eerste plek behaald. Ze startte met Wildzang’s High Summer en reed in de klassen 60 en 70 centimeter foutloos en snel.

Zij was niet de enige ruiter van de IJsselmuider vereniging die succesvol was. Gemma van Dijk deed met Meggidonia S mee aan het springconcours in Wezep, uitkomend in de klasse 100 centimeter. Ze werd beloond met 75 stijlpunten. Daarna volgde een optreden in de klasse 110 centimeter. In een deelnemersveld van zestig ruiters wist ze een tweede plek te halen. 

Roselyn en Sherise Slendebroek kwamen in actie in Genemuiden. Roselyn reed met Chavello's Golden Cutie SL tijdens eerste ronde een foutloos parcours en een foutloze barrage. Daarnaast was ze ook nog eens de snelste, wat haar tot winnares maakte in de klasse 90 centimeter, categorie DE. Sherise Slendebroek startte met DJ in de rubriek 80 centimeter, categorie DE. Met name het tweede parcours ging het prima voor Sherise die met 73 punten een tweede plek behaalde. Maxime van Dijk deed op vrijdag mee aan de dressuurbokaal Kampen 2024 in de klasse L2. Zij wist te verrassen door de finale te halen en vervolgens tweede te worden met 204,5 en 211,5 punten. Ook Kyra Snoeijer kwam in actie tijdens de dressuurbokaal. Uitkomend in de klasse B wist zij twee proeven op haar naam te zetten.