Go-Ahead weet goed te profiteren van een overtal tegen Jubbega: 2-4

JUBBEGA -  Go-Ahead Kampen heeft zaterdag overtuigend gewonnen van Jubbega. In het uitduel kwamen de Kamper voetballers vroeg op achterstand. Go-Ahead herpakte zich en wist, nadat Jubbega met tien man verder moest (rode kaart), uitstekend te profiteren van een overtal-situatie.

Jubbega was al binnen een kwartier op voorsprong gekomen. Go-Ahead kwam op slag van rust op gelijke hoogte. Verdediger Brent Wijbenga van Jubbega voorkwam met zijn arm dat een inzet van Nico Veldman in het doel verdween. ‘Hands’, oordeelde de scheidsrechter. Wilbert Wessels benutte de gegeven strafschop. Trainer Edwin van Nijen van Go-Ahead had in de rust zijn team geïnstrueerd om de bal rond te laten gaan en vanuit de taken te blijven spelen. Zijn ploeg voerde dat uitstekend uit en kwam  dan ook snel op een 1-2-voorsprong door een doelpunt van Myron Doumbouya.

Go-Ahead bleef geduldig de aanval zoeken en dit resulteerde na een goede combinatie tussen Veldman en Wessels die de 1-3 maakte. Hierna nam de in uitstekende vorm verkerende Veldman, met een individuele actie, de 1-4 zelf voor zijn rekening. Dat Jubbega in de slotminuut nog wat terug deed met een treffer van invaller Siebrand Lootsma deerde de roodgelen niet. De Kampenaren kunnen belangrijke punten bijschrijven en staan op een zesde plaats. Het volgende duel is thuis tegen de nummer vijf, namelijk Broekster Boys.