Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwe impuls Parkinson boksen

IJSSELMUIDEN - Sportcentrum Sonnenberch is met een tweede groep Parkinson boksen begonnen. De groep is recent van start gegaan binnen het project dat twee jaar geleden het levenslicht zag.

Toe startte Henk van de Belt met Parkinson boksen, onder de noemer van ‘Fight Back’, oftewel, terugvechten. Parkinson boksen is bedoeld als een goede, maar vooral ook leuke en effectieve manier om te sporten en de symptomen van parkinson af te remmen. Parkinson is een ziekte waarbij zenuwcellen langzaam afsterven. De ziekte openbaart zich aanvankelijk langzaam, maar daarna kan het sneller gaan. De eerste symptomen bestaan uit bijvoorbeeld trillende ledenmaten en moeite met lopen.

Verval tegengaan

Parkinson boksen is, aldus het sportcentrum, een goede manier gebleken om het verval tegen te gaan. De trainingen dragen bij aan het verbeteren van de coördinatie en ook het uitoefenen van zogenoemde dubbeltaken helpt daarbij. Daarnaast geeft het de deelnemers een mentale boost, want het gevoel terug te vechten tegen de ziekte geeft positieve energie. Nu is er dus een tweede groep van start gegaan en ook hebben de sporters een nieuwe outfit, die onlangs vol enthousiasme werd gepresenteerd. De trainingen zijn overigens niet alleen effectief gebleken voor mensen met de ziekte parkinson. De methode is tevens goed inzetbaar bij psychische overbelasting, burn-out, niet aangeboren hersenletsel en beginnende dementie. Meer in het algemeen helpt het bij het vergroten van je emotionele en fysieke weerbaarheid, aldus Sonnenberch. Wie vragen heeft of een keer wil meedoen, kan een mail sturen naar henk@sonnenberch.nl of info@beltmentalcoaching.nl.