Zuiderzeerally terug op de agenda

REGIO - De Zuiderzeerally is, na vier jaar afwezigheid, weer terug op de agenda. De rally wordt op zaterdag 23 maart in en rondom Kampen verreden. De start is in de historische binnenstad van Kampen en van daaruit wordt er gereden door het buitengebied.

Vanaf 11.00 uur zijn er op het Van Heutszplein verschillende show- en rallyauto's te bewonderen. Te denken valt aan de sportieve Alpine A110 in een historische kleurstelling, een Mazda 323 1.8 Turbo 4WD Rally en een Opel Ascona i 2000 Rally om maar een paar voorbeelden te noemen. 

Het serviceterrein voor rijders en teams is op de Loswal in Kampen. Langs de waterkant van de IJssel bereiden de rijders en teams zich hier voor in de aanloop naar de rally. Het draait hier niet om snelheid, maar om geoliede samenwerking tussen monteurs met als doel om de rally-auto zo goed mogelijk aan de start te krijgen. Voor het publiek is op zaterdag 23 maart het serviceterrein gratis toegankelijk. Deze 35e editie van de Zuiderzeerally kent drie klassementsproeven die drie keer worden verreden. Na de ceremoniƫle start wordt de eerste klassementsproef verreden bij Kampereiland-Oost (SP Tools Kampereiland). Om vervolgens richting IJsselmuiden te rijden, waar de tweede klassementsproef richting Wilsum zal leiden. De derde klassementsproef vindt plaats rondom Kamperveen (Abbink Verkeerstechniek Kamperveen). Daarmee heeft de rally een andere invulling dan in voorgaande edities, om de rijders een uitdaging te bieden.