DOS nestelt zich iets steviger op de derde plek

ZWOLLE - DOS Kampen heeft zaterdag een zakelijke overwinning geboekt op bezoek bij SVI. De Zwolse gastheer was in de eerste helft voetballend de betere, maar zag DOS op slag van rust op voorsprong komen. Job ter Burg scoorde uit een door Matthijs de Blok genomen corner. Net na rust scoorde De Blok zelf de 0-2.  Een compact spelend DOS kwam daarna geen moment meer in de problemen.

Sterker nog, de Kampenaren kregen nog een aantal kansen om verder uit te lopen. De Blok zag een inzet naast gaan en bij een scrimmage waarbij Vincent Huisman en Allan Bakker betrokken waren leek de derde treffer voor DOS Kampen in de maak. Verdedigend stond het in de tweede helft prima bij de Poelanten. Daar waar de Kampenaren voor rust meer te stellen hadden gehad met SVI. De Blauwvingers vonden elkaar makkelijker, wisten veelal de tweede bal te veroveren en waren verder onder meer gevaarlijk uit zes hoekschoppen. DOS kreeg er aan het einde van de eerste helft ook twee te nemen en was daarbij een keer succesvol. Meteen na rust was het dus weer raak. Een crossbal van Ter Burg werd met wat geluk opgepikt door De Blok die vervolgens knap de doelman wist te passeren.

De driepunter betekent voor DOS dat de ploeg zich iets steviger op de derde plek nestelt. Daarbij aangetekend dat SVI, vierde op de ranglijst, nog wel een duel heeft in te halen. DOS is twee weekenden vrij en komt pas op 6 april weer in actie.