Afbeelding
Foto: Archieffoto

Isala '96 houdt traditionele Bevrijdingsloop

KAMPEN - Atletiekvereniging Isala’96 houdt op woensdag 17 april, in samenwerking met de Kamper Oranje Vereniging, de Siebrand Bevrijdingsloop. Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan van AV Isala ’96 op het sportpark Hagenbroek.

De organisatie verwacht ruim 1.300 hardlopers aan de start. De Bevrijdingsloop is een jarenlange traditie waarbij Kampenaren hardlopen ter ere van de bevrijding van hun stad. De loop blijft, aldus Isala ’96, onverminderd populair. 

Kamper Mijl

Zo’n 1.200 basisschoolkinderen hebben zich inmiddels aangemeld per voorinschrijving. Speciaal voor leerkrachten is er een aparte serie. Voor iedereen van 13 jaar en ouder staat de Kamper Mijl op het programma, een loop over 1.609 meter. Kinderen die zich niet via school hebben voor-ingeschreven kunnen zich tot en met 10 april inschrijven via www.inschrijven.nl. Dit geldt ook voor leerkrachten en deelnemers aan de Kamper Mijl. Na-inschrijven op de dag van de Bevrijdingsloop zelf is dit jaar niet mogelijk. De jongste kinderen starten om 17.00 uur. De kinderen van 6 jaar oud lopen 500 meter. Jeugd van 7 tot en met 12 jaar loopt 900 meter. De start voor de Kamper Mijl is om 19.00 uur. Voor meer informatie zie www.avisala96.nl. Op die site is het volledige programma met tijdschema te zien.