Veel sirenes te horen: medisch incident en ongeval

KAMPEN - In Kampen waren vrijdagmorgen rond de klok van negen uur minutenlang sirenes te horen. Het bleek te gaan om drie incidenten die tegelijk plaatsvonden. 

Twee medische incidenten en een ongeval met een fietser aan het Kruidenpad waarvoor een traumahelikopter werd ingeschakeld. De oproep werd gedaan voor het Havikskruid, vlak bij het fietspad.

De twee medische incidenten vonden plaats aan de Greenterweg in Kampen en bij het Hanzeplein. Beiden vonden plaats rond 09.00 uur. Over medische incidenten doen de hulpdiensten geen mededelingen.

Het ongeval dat om 08.40 uur plaatsvond aan het Kruidenpad bleek te gaan om een botsing tussen een fietser en een hond. Voor dit ongeval zijn hulpdiensten massaal ingezet, waaronder het traumateam met traumahelikopter om het ambulancepersoneel te ondersteunen. De fietser is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De hond is niet gewond geraakt.

De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Geheugencafé in ‘t Ukien

KAMPEN - Iedere dinsdag van 10 tot 13 uur zijn mensen met geheugenproblemen welkom in het Geheugencafé in ’t Ukien aan de Korteweg. 

Er wordt gestart met een kop koffie/thee, waarbij de mantelzorger ook welkom is.