Financiële waardering voor mantelzorgers

KAMPEN - Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, ander familielid, vriend of kennis. De gemeente Kampen waardeert de inzet van mantelzorgers en wil hen bedanken door middel van de mantelzorgwaardering. De uitvoering wordt gedaan door het Steunpunt Mantelzorg van WijZ Kampen.

Van 1 tot en met 31 oktober 2020 kunnen de financiële mantelzorgwaardering en een fleurige attentie worden aangevraagd en kan worden aangemeld voor de Dag van de Mantelzorg. De mantelzorgwaardering is voor mantelzorgers en kan door mantelzorgers worden aangevraagd. Wordt er voor u gezorgd? Dan kunt u de aanvraag ook samen invullen. De financiële mantelzorgwaardering is maximaal 100 euro. De aanvraag hiervoor dient jaarlijks opnieuw te gebeuren.
Op 14 november is het de Dag van de Mantelzorg. In het MFC aan de Korteweg 4 is daar voor jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar creatieve en sportieve activiteit. Hun ouders zijn welkom voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Voor volwassen mantelzorgers is er een live optreden met muziek en theater van De Pauwergirls, drie vrouwen met een rijdende radio uit 1952.
Jonge mantelzorgers van 6 t/m 17 jaar die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, krijgen uiterlijk in december als waardering een verrassing. Kent u een jonge mantelzorger die nog niet bij ons staat ingeschreven, maar wel de waardering verdient? Ze kunnen zich rechtstreeks inschrijven of ingeschreven worden via mantelzorg@welzijnkampen.nl of door te bellen naar (038) 469 15 00. Gebeurt dit vóór 31 oktober, dan ontvangen ze ook nog de verrassing.
Op de website aanmelden.welzijnkampen.nl staan vanaf 1 oktober de aanvraag- en aanmeldformulieren en meer informatie over de voorwaarden en het programma. Papieren aanvraagformulieren zijn vanaf die datum tijdens openingstijden verkrijgbaar bij het gemeentehuis en bij het MFC. Lukt dit niet, bel dan WijZ Welzijn Kampen voor hulp: (038) – 469 15 00.