Boekpresentatie ‘Ik haat je, blijf bij mij!’

KAMPEN - Annemieke Terpstra en Veronique Renting uit Kampen hebben voor hun boek ‘Ik haat je, blijf bij mij!’ ouders van kinderen met hechtingsproblematiek geïnterviewd. De doelgroep voor het boek is iedereen die met deze problematiek te maken krijgt: ouders, leerkrachten, therapeuten, orthopedagogen en andere professionals.


Annemieke Terpstra en Veronique Renting zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van hechtingsproblematiek. Zij hebben beiden adoptie- en pleegkinderen met hechtingsproblemen en vroegkinderlijke trauma's. Door de combinatie van eigen ervaringen en geleerde theorie hebben ze veel kennis vergaard op dit gebied. Zij merkten dat er een wereld van verschil zit tussen de kennis van professionals en de ervaringen van ouders. Met dit boek hopen de schrijfsters beide werelden dichterbij elkaar te brengen waardoor er meer wederzijds begrip ontstaat. Hechtingsproblematiek heeft naar de mening van de schrijfsters meer bekendheid nodig, omdat alleen met de juiste diagnostiek, ondersteuning en begrip het kind te helpen is.

Presentatie

Het boek wordt vrijdag 9 oktober gepresenteerd in de Van Mulkenzaal in de Stadskazerne. Aanvang 17.00 uur.De presentatie is voor iedereen die professioneel dan wel privé te maken heeft met hechtingsproblematiek, of daar van nabij bij betrokken is. Vanwege de coronamaatregelen is er plek voor 30 personen.