Rectificatie: Ongegronde beschuldiging aan de Stentor


In de De Brug van 22 september hebben we in een artikel waarin de IJsselmuider huisartsen kritiek leverden op een publicatie in de Stentor ten onrechte ruimte gegeven aan beschuldiging zonder wederhoor te plegen.

De artsen stelden in het artikel dat De Stentor onterecht angst heeft gezaaid over de veiligheid in de huisartsenpraktijk, en dat de krant dat ook nog eens met opzet deed. Wij plaatsten het artikel naar aanleiding van een open brief van de IJsselmuider huisartsen op sociale media en aan kranten.
Voor de geuite beschuldigingen hebben en hadden wij geen concrete aanwijzingen. Bovendien hebben we nagelaten een belangrijk journalistiek principe toe te passen, namelijk wederhoor, zodat de Stentor op de beschuldigingen had kunnen reageren. Wij zijn in journalistiek opzicht nalatig geweest. Wij bieden voor de gang van zaken aan de lezer en aan de Stentor onze excuses aan.

Redactie De Brug

Agent en verdachte gewond

IJSSELMUIDEN - De politie kreeg dinsdagavond melding van een diefstal bij Praxis in IJsselmuiden. Bij aankomst zagen de agenten twee personen die bezig waren met het demonteren van tuinhuisjes. Na het aanspreken ging één van de verdachten er te voet vandoor waarop de achtervolging werd ingezet.


Verderop stond echter nog een agent. Toen deze hem vastgreep om hem aan te houden kwamen ze beiden ten val door een ruit. Zowel de agent als de verdachte liepen hierbij verwondingen op.