Zalk blijft thuis steken op remise

(door Gerard Meijeringh)

ZALK - Zalk heeft zaterdag voor het eerst in de competitie averij opgelopen. In eigen huis speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen ’t Harde. “We hebben niet goed gevoetbald”, aldus Zalk-trainer Henk Buimer.

Buimer was met name ontevreden over de eerste helft. “We speelden ongeconcentreerd. Te weinig mensen haalden hun niveau. In de tweede helft ging het iets beter, maar het was me niet naar de zin.”

Zalk trof een stugge tegenstander. ’t Harde stond goed georganiseerd. Het was voor Zalk lastig om daar doorheen te voetballen. Toch kreeg de thuisploeg enkele keren de gelegenheid om te score te openen via Ramin Ezzat (over) en Burak Alp (naast).

De eerste kans van ’t Harde was gelijk raak. Stefan Marsman kopte raak. “Bij deze goal verzuimden we om mee te springen”, aldus Buimer.

Direct na rust kwam Zalk langszij. Shaan Tasneem kopte raak uit een voorzet van Michel Hamer. Daarna ging Zalk op de zoek naar meer succes, maar de ploeg wist nauwelijks iets af te dwingen. Zalk was alleen dreigend met wat vrije ballen. Aan de andere kant miste ’t Harde een goede kans op 1-2.

Na drie speelronden staat Zalk op de tweede plek in de vierde klasse D met zeven punten. Wijthmen is de verrassende koploper. Deze ploeg is nog zonder puntenverlies.