Go-Ahead-keeper Joran Terpstra ziet een speler van DOS '37 op zich afkomen.
Go-Ahead-keeper Joran Terpstra ziet een speler van DOS '37 op zich afkomen. Foto: Willibrord Sleifer

Go-Ahead slaat in Vriezenveen na rust toe

(door Gerard Meijeringh)

VRIEZENVEEN - Go-Ahead Kampen kon zaterdag weer drie punten bijschrijven. Na de 3-0 thuiszege tegen Hierden won de formatie van trainer Marco Roelofsen zaterdag bij DOS ’37 met 2-4. Gemakkelijk ging dat zeker. Go-Ahead boog een 2-0 achterstand om in een 2-4 zege.

Go-Ahead kende een stroeve start in Vriezenveen. “We begonnen niet goed. Individuele fouten werden afgestraft”, aldus trainer Marco Roelofsen van Go-Ahead.

Go-Ahead kwam in de 11e minuut op achterstand. Menno Kamphuis profiteerde van een foutenfestival bij Go-Ahead. Eerst ging verdediger Dennis van der Wal in de fout. Vervolgens ging keeper Joran Terpstra onder de bal door.

In de 19e minuut kwam DOS ’37 op 2-0, waarbij de Go-Ahead-verdediging er niet goed uit zag. Wederom was Kamphuis de doelpuntenmaker. Deze speler van DOS '37 was even later dicht bij de 3-0, maar raakte de paal.

Kees Tol was weer teruggekeerd in de basiself bij Go-Ahead en dat betaalde zich uit. In de 36ste minuut maakte hij de belangrijke 2-1 via een laag schot.

Direct na rust kwam Go-Ahead weer goed weg. Kamphuis raakte de lat. Go-Ahead had moeite om wat te creëren en zag dat DOS '37 in de 65ste minuut een goede kans liet liggen. Vervolgens kreeg het een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. In de 74ste minuut werd Niek van Enk neergelegd en de arbiter legde de bal op de stip. Wilbert Wessels schoot de toegekende strafschop binnen.

Go-Ahead voelde dat er meer in zat en trok de wedstrijd naar zich toe met Nick Hendriks als goudhaantje. In de 84ste minuut trof Tol de paal. Twee minuten later was daar wel de voorsprong voor Go-Ahead via een goede aanval. Nick Hendriks had een goede actie in huis en schoot uit een moeilijke hoek raak. In de blessuretijd was Nick Hendriks nog een keer trefzeker. Zijn schot werd van richting veranderd en vloog in het doel.

“Het is knap dat je na een 2-0 achterstand de rug weet te rechten en de zege binnenhaalt, maar voetballend moet het echt beter”, aldus Roelofsen. Zaterdag speelt Go-Ahead een thuiswedstrijd tegen DTS Ede, dat slechts twee punten heeft gehaald in drie duels. Go-Ahead heeft vier punten meer en staat op een derde plek. "Die ploeg moet je pakken als je mee wilt doen. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd", aldus de Go-Ahead-trainer.