Humanitas start training tegen eenzaamheid

KAMPEN - Humanitas Tandemproject in Kampen gaat bij wijze van pilot een online training tegen eenzaamheid aanbieden. Deelnemers leren daarin wat zij zelf kunnen doen tegen eenzaamheid. De training bevat veel praktijkoefeningen.

Petra Stevering van Humanitas Kampen vertelt: “Deze online training is laagdrempelig en daarom voor sommige mensen juist aantrekkelijk. De training is erop gericht sociale drempels op individueel niveau weg te nemen. Dat gebeurt door mensen inzicht te geven in wat eenzaamheid is en hoe het werkt en door ze vervolgens ook met die inzichten te laten oefenen. Gewoon in hun eigen omgeving. Denk aan het praatje met de buren of in de straat. Daardoor kunnen nieuwe gewoontes ontstaan en gaan mensen zich comfortabeler voelen in sociale situaties.”

Deelnemers ontvangen twee maanden elke dag een e-mail. De training is door veel voorbeelden praktijkgericht. Deelnemers beginnen thuis en gaan volgens de organisatie steeds vaker buiten de deur praktijkopdrachten doen. Veel opdrachten zijn gericht op het leggen van contact in de eigen omgeving en kunnen dus ook binnen corona-beperkingen uitgevoerd worden. De mails en luchtige opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag. Deelnemers leren in twee maanden tijd wat ze zelf kunnen doen om meer contacten te krijgen.

Gratis deelname

De training is bedoeld voor inwoners van de gemeente Kampen vanaf 18 jaar die hun sociaal leven willen opfleuren en die daar zelf hun best voor willen doen. Deelname is gratis. Kijk op https://www.humanitas.nl/afdeling/zwolle/activiteiten/meercontact/