Afbeelding
Foto Tennekes

PvdA Kampen wil af van fietsparkeren in binnenstad

KAMPEN - De PvdA in Kampen wil dat het college stopt met de pilot fietsparkeren in de binnenstad. De partij dient 8 oktober tijdens de raadsvergadering hiertoe een motie in. Raadslid Theo Nieuwenhuizen: “Het is de afgelopen maanden duidelijk geworden dat het fietsparkeerbeleid niet op draagvlak kan rekenen van bewoners, bezoekers en ondernemers.”

Bij het vaststellen van de pilot stemden de sociaaldemocraten al tegen met als argumentatie dat het nieuwe plan niet leidt tot een inclusieve binnenstad.“Mensen die slecht ter been zijn en hun fiets voor ondersteuning bij de hand willen houden, moeten een speciale ontheffing van de gemeente krijgen. Over het verkrijgen daarvan kreeg de fractie veel klachten via de sociale media: We hebben verhalen gehoord van mensen die weken moesten wachten op een ontheffing en voor de aanvraag hiervan ook medische gegevens moesten overleggen. Dat lijkt ons absoluut niet de bedoeling”, aldus Nieuwenhuizen. Ook werden veel klachten ontvangen van bewoners die hun fiets niet langer dichtbij huis konden parkeren.”

De PvdA wil dat de gemeente stopt met deze pilot fietsparkeren en op een later moment met een beter en inclusiever plan komt wat kan rekenen op draagvlak van zowel bewoners, bezoekers als ondernemers. Nieuwenhuizen: “We erkennen de problemen die er zijn met de hoeveelheid fietsen in de binnenstad. Pilots zijn er om lessen uit te trekken. Dit beleid heeft simpelweg niet het gewenste effect gehad. Het college moet terug naar de tekentafel.”
Vorige week stond in De Brug een uitgebreid artikel over de bezwaren van Kampenaren tegen de plannen. De gemeente heeft in reactie op de klachten al het nodige aangepast.