Afbeelding
Wikipedia

Kampen onderzoekt uitbreiding woonwagenstandplaatsen

KAMPEN - Het college van B&W gaat onderzoek doen naar de uitbreidingsmogelijkheden voor woonwagenstandplaatsen in de gemeente Kampen. De reden hiervoor is dat er veel woningzoekenden op de wachtlijst staan en er onvoldoende aanbod is van woonwagenstandplaatsen.

Ook wordt onderzocht wat de behoefte is aan extra woonwagenlocaties. Het college stelt de gemeenteraad voor om hier onderzoeksbudget beschikbaar voor te stellen en in te stemmen met het plan van aanpak voor de uitbreiding van woonwagenlocaties. Er worden dertien locaties voorgelegd aan de raad met een lijst van criteria die het college wil hanteren bij de keuze voor drie nader te onderzoeken locaties.
De gemeente Kampen moet net als alle andere Nederlandse gemeenten zorgen voor voldoende standplaatsen voor woonwagenbewoners. Het is landelijk beleid (2018) dat de lokale overheid opdraagt om de specifieke woonwensen van woonwagenbewoners te faciliteren. De specifieke cultuur van deze groep en de wijze waarop zij willen wonen is erkend (uitspraak Raad van State) en tot werelderfgoed verklaard. De voorzitter van de vereniging Sinti Roma Woonwagenbewoners Nederland en het Team woonwagenbelangen Nederland heeft dit begin juli 2020 nogmaals onder de aandacht gebracht van de gemeente, met daarbij de oproep om dat serieus en voortvarend op te pakken. Vorig jaar heeft de gemeente geïnventariseerd welke woonwagenlocaties er zijn. Deze worden nu voorgelegd aan de raad met daarbij een lijst van criteria die het college wil hanteren bij de keuze voor nader te onderzoeken locaties. Lees het volledige artikel op www.brugnieuws.nl.