Afbeelding
Foto Tennekes

Kampen schenkt aandacht aan coming-out day

KAMPEN – Coming-out day heeft in Kampen ook dit jaar weer aandacht gekregen. Omdat 11 oktober dit jaar op zondag valt, is op vrijdag 9 oktober de regenboogvlag in top gegaan, op het Burgemeester Berghuisplein. Vanwege de corona maatregelen waren er minder aanwezigen dan afgelopen jaren.

Werkgroepleden van Coming-out Kampen en Kleurrijk Kampen hebben bij het kunstwerk ‘De Kubustoren’ een regenboogloper neergelegd en banners opgehangen. Dit kunstwerk van Marijke de Goeij is een verzameling van kubussen die kunstzinnig met elkaar zijn verbonden. Dit kan gezien worden als verbinding, tussen mensen die ín hokjes (de kubussen) worden geplaatst, maar onderling toch met elkaar zijn verbonden.

Wethouder Irma van der Sloot heeft samen met Peter Adema van de genoemde werkgroepen de regenboogvlag gehesen en vervolgens sprak de wethouder enkele woorden tot de aanwezigen. Daarbij gebruikte ze een kort gedicht van kinderboekenschrijver Max Velthuijs (Kikker) over dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, waarna ze zei uitsprak dat bewustwording en acceptatie op jonge leeftijd moet beginnen.

Van der Sloot: “Iedereen is anders, niemand is als jij. Iedereen is anders, jij bent jou en ik ben mij. We hijsen de regenboogvlag om te laten zien dat iedereen in Kampen mag zijn wie hij of zij is. Dat iedereen ruimte krijgt en ervaart om dat ook te uiten.”

In Kampen zet de stichting Ont-moet zich in voor emancipatie van lesbiënnes, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.