DOS herstelt zich met ruime zege

(door Gerard Meijeringh)

DOETINCHEM - Na twee nederlagen (competitie en landelijke beker) heeft DOS Kampen zaterdag met 2-5 gewonnen bij DZC '68.

DOS-trainer Henk de Velde verwachtte een aanvallend DZC in de beginfase, maar de thuisploeg wachtte af in een 5-3-2-systeem en zag DOS al heel snel gevaarlijk worden. "Als we in de eerste tien minuten op 0-3 hadden gestaan, dan had DZC niets kunnen zeggen”, aldus De Velde.

In de 15e minuut bracht Allan Bakker DOS op 0-1 uit een strafschop (hands). Een minuut was hij weer trefzeker. DZC ging vervolgens in een 4-4-3-systeem spelen en kwam er beter in. In de 30ste minuut moest DOS de 1-2 toestaan na onoplettendheid achterin. DOS kwam even onder druk. De 1-3 van de goed spelende Jochem van Putten kwam dan ook op het juiste moment (37ste minuut).

Na rust liep DOS weg naar 1-5 via Twan en Van Putten. Marijn de Kler deed in de 83ste minuut nog wat terug namens DZC.

Romano Luhukay
terug bij KHC

KAMPEN - Romano Luhukay keert terug bij KHC. Dit seizoen zou hij uitkomen voor Go-Ahead Kampen, maar hij speelde geen bindende wedstrijd voor de club.

Sinds 1 september zijn de werkomstandigheden van Luhukay door corona veranderd. Daardoor kan hij niet meer altijd aanwezig op trainingen en dreigde hij een streep te moeten zetten door zijn seizoen. “We hebben een werkgeversverklaring en een begeleidende brief ingeleverd bij de KNVB. Op basis van een wijziging van werkomstandigheden mag hij voor KHC gaan spelen”, aldus KHC-bestuurslid Marcel Hup.