Wethouder Meijering ontvangt eerste boek uit handen van Veronique Renting
Wethouder Meijering ontvangt eerste boek uit handen van Veronique Renting Jan Tadema

Wethouder Meijering ontvangt exemplaar van het boek Ik haat je blijf bij mij

KAMPEN - Op 9 oktober vond de boekpresentatie van het boek 'Ik haat je blijf bij mij; waargebeurde verhalen over hechtingsproblematiek' plaats. Het boek is geschreven door de Kamper schrijfsters Annemieke Terpstra en Veronique Renting.

Vanwege de coronamaatregelen mochten er maar 30 personen bij de presentatie aanwezig zijn. Belangstellenden konden de presentatie ook volgen via de livestream op de facebook pagina van Therapeutisch Ouderschap. Hier is de presentatie ook terug te kijken.

De presentatie was volgens de organisatie persoonlijk. Annemieke Terpstra vertelde over eigen ervaringen en het onbegrip waar zij tegenaan liep in de zoektocht naar hulp voor haar dochter. Ze omschreef de onmacht en eenzaamheid die ouders voelen, die haar dochter en andere jongeren voelen die met deze diagnose te maken krijgen. De nu 15-jarige Valentina las één van de drie door haar geschreven gedichten voor, waaruit de onmacht naar voren komt.
Indrukwekkend was volgens de organisatie het verhaal dat voorgelezen werd. "Pijnlijk duidelijk werd het voor de aanwezigen hoe het voelt om een hechtingsstoornis te hebben. Hoe hard een simpele afwijzing binnen kan komen. De presentatie werd muzikaal omlijst door Boter bij de Vis, die prachtige liedjes geschreven hebben over hechting en pleegzorg, wat een mooie aanvulling op de boekpresentatie was."
Wethouder Meijering was aanwezig bij de boekpresentatie en kreeg uit handen van Veronique Renting het eerste exemplaar overhandigd.