Vervolg voorpagina: Steekpartij Oudestraat

Als derde stond ook M. B. terecht. In de zaak tegen Y. was hij het slachtoffer die haar vergaf. Wel vroeg hij om een schadevergoeding van 5.000 euro want het had fout af kunnen lopen, zei M.. Hij werd eerst gestoken, waarbij D. zijn vriendin aanmoedigde hem dood te steken. Pas daarna kwam de Skorpion tevoorschijn.

"En pas toen ontstond de worsteling om dat wapen. Ik wilde weg daar.” M. stond terecht voor het mishandelen van D. maar het OM vroeg om vrijspraak. Daarnaast stond hij terecht voor bezit van zeker 2 kilo hennep.

Opvallend was dat hij een zogeheten encro-chat-telefoon had, waarmee doorgaans criminelen versleuteld met elkaar praten. Tegen hem is 6 weken cel waarvan 2 weken voorwaardelijk geëist. M. speelde slechts een bemiddelende rol, zei zijn advocaat. Hij heeft al genoeg dagen vastgezeten in deze zaak.

Het vonnis volgt op 27 oktober.

De Kleine Komedie verzet winteruitvoering naar 2021

KAMPEN – Theatergroep De Kleine Komedie is begin september begonnen met repeteren voor een nieuwe klucht voor de uitvoering voor aankomende winter.

Maar omdat er maximaal 30 mensen in de zaal mogen tijdens de uitvoering, is besloten de uitvoering te verzetten naar oktober 2021.

Inloopspreekuren OV geannuleerd

KAMPEN - De geplande inloopspreekuren Openbaar Vervoer voor senioren worden vanwege de corona-maatregelen geannuleerd.

In plaats daarvan is een telefonisch spreekuur ingesteld dat van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur gebeld kan worden bij vragen over het gebruik van het OV.