DOS Kampen bij beste tweehonderd amateurclubs

KAMPEN - DOS Kampen behoort tot de beste tweehonderd amateurclubs. Dat concludeert vakblad De Voetbaltrainer. Op de lijst van De Voetbaltrainer staat DOS dit jaar op de 172ste positie.

Al jarenlang stelt De Voetbaltrainer, vakblad en website voor elke toegewijde voetbalcoach, de top tweehonderd van beste amateurclubs samen. De lijst is gebaseerd op de niveaus waarop de jeugdselecties en het vlaggenschip van de vereniging uitkomen. Aangezien er circa 2.200 amateurvoetbalclubs actief zijn, kan DOS zeer content zijn met plek 172.
DOS-voorzitter Arend Runia is trots op de notering: "We hebben het over een klassement met vooral topamateurclubs. Dat is logisch, omdat het niveau waarop het eerste elftal speelt zwaar meeweegt. Maar daartussen zie ik diverse andere clubs staan, waaronder DOS als enige vereniging uit de gemeente Kampen. Het is een mooi bewijs dat onze jeugdopleiding uitstekend functioneert.”
Hoewel het niveau waarop de jeugdteams voetballen niet het uitgangspunt is binnen DOS, draagt het spelen op hoog niveau vanzelfsprekend bij aan beter opgeleide spelers. Runia: "Onze jeugdselecties komen zonder uitzondering uit in de hoofdklasse, in enkele gevallen zelfs met gemengde teams. Dit sluit naadloos aan op onze ambitie om met zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers zo hoog mogelijk te spelen met het eerste elftal. Daarin willen we groeien en dan past plek 172 mooi bij ons doel om constant talenten te laten doorstromen naar de hoofdmacht. Kortom, een enorm compliment aan onze trainers, coördinatoren en hoofd jeugdopleiding. Hun jarenlange, dagelijkse inzet wordt hiermee beloond.”

De complete ranglijst is te vinden op: https://www.voetbaltrainer.nl/top-200-de-complete-lijst/