C2-team Reijersdam fors onderuit

KAMPEN - Na een serie goede resultaten is het C2-team van Reijersdam vorige week woensdag tegen een fikse nederlaag aangelopen. ZBC woon met 23-31

Rens Jager moest het opnemen tegen Gerrit Fijn van ZBC en tot en met de twaalfde beurt ging het gelijk op. In de dertiende beurt maakte Fijn echter een serie van 43 caramboles, waarmee voor Jager de hoop op een goed resultaat was vervlogen. Fijn maakte de partij in de vijftiende beurt uit en speelde met een uitstekend moyenne van 6.67. Jager speelde niet slecht, maar met een score van 46 caramboles en een moyenne van 3.07 behaalde hij slechts vijf wedstrijdpunten. Hij verloor met 5-12.

Gerrit van Vlijmen (moyenne 1.52) speelde tegen Bob Brinkers (moyenne 2.61) van ZBC. Tot de twintigste beurt ging de partij gelijk op. Daarna lukte er echter niets meer bij Van Vlijmen. In de 24ste beurt besliste Brinker de partij. Hij won met 6-12.

Martin ten Hove (moyenne 1.72) zorgde voor de enigste overwinning van Reijersdam in deze wedstrijd. Hij speelde tegen Joop van Poorten (moyenne 1.34) van ZBC. Het werd niet een beste partij, maar in 32 beurten kon Ten Hove de partij winnend afsluiten (12-7).

De competitie in het district Zwolle van de KNBB ligt zeker tot 10 november stil vanwege de coronamaatregelen. Martin ten Hove heeft zich op de valreep nog weten te plaatsen voor de districtsfinale van de derde klasse libre dagbiljart.