Afbeelding
Aangeleverd

Kamper verwondering en allerzielen

KAMPEN - Zwaan en Meer, de werkgroep van de Lutherse Kerk Kampen, start met een nieuw online initiatief: de Kamper Verwondering. Hierin worden diverse bekende en onbekende Kampenaren geïnterviewd over hun levenskunst en over de vraag wat hen beweegt, inspireert en hoe zij de moed erin houden tijdens deze verwarrende Corona tijden.

Als eerste gast is rouwcoach Solange Boasman te zien. Interviewer Franka van Essen gaat met haar het gesprek aan over verlies, rouw en herstel. “Juist in deze periode, waarin Allerzielen en Eeuwigheidszondag worden gevierd, sluit een gesprek over dit thema goed aan. Er is veel angst en verdriet onder mensen momenteel. We proberen met deze interviewserie elkaar een hart onder de riem te steken.”

Lutherse Kerk

Het decor is de Lutherse Kerk, ook wel bekend als ‘de Zwaantjeskerk.’ De organisatie vertelt: “Een kleine gemeenschap van gelovigen houdt hier al eeuwenlang stand. Naast de kleinschaligheid zijn het de flexibiliteit, vrijheid en openheid, ook naar anderen en andere levensbeschouwelijke tradities, die typerend zijn voor de Lutherse Kerk. Onder de naam Zwaan & Meer organiseert zij activiteiten voor iedereen die een goed en zinvol leven nastreeft. Activiteiten om daarbij te inspireren en stimuleren, zoals concerten, inspiratiewandelingen, lezingen, symposia, thematische gesprekken, enz.”

Vandaar dat De Lutherse Kerk op zondagmiddag 1 november, Allerzielen, van 14.00 tot 17.00 uur geopend is voor publiek. Er is ruimte voor stilte, een kaarsje branden, muziek en ook het interview van De Kamper Verwondering wordt getoond. Entree is vrij, de RIVM regels worden gehanteerd. De Kamper Verwondering is op 1 november ook te zien op youtube en de socials.
De Lutherse Gemeente Kampen is een unieke gemeenschap. Op de site laat de organisatie weten: "We hebben namelijk niet zo veel op met traditionele dogma's. We proberen in onze gezamenlijke zoektocht een andere aanpak te vinden. We zijn daarin op zoek naar een manier van denken en geloven die van binnenuit komt, bevrijdt en ons in beweging zet."