Roosenboom is nog niet klaar

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Bianca Roosenboom is al twintig jaar actief in de skeelersport, maar aan stoppen denkt ze nog niet. “Ik wil het graag afsluiten op een manier dat ik kan zeggen dat ik er alles heb uitgehaald."

Het coronavirus fungeerde dit jaar als een echte spelbreker voor Roosenboom. Na een operatie aan haar amandelen en luchtwegen voelde ze zich dit jaar uitstekend. “Die operatie heet me enorm goed gedaan. In het begin van het schaatsseizoen kon ik niet meer doen dan wedstrijden uitrijden, maar ik werd steeds beter. Bij een wedstrijd op de Weissensee (KPN Grandprix 2) eindigde ik als zesde. Dat was een heel goede prestatie, want ik ben geen sprinter.” Roosenboom voelde zich sterk en verheugde zich op het skeelerseizoen. “Ik februari won ik nog een marathon in Portugal. Ik had me nog nooit zo goed gevoeld, maar vervolgens kwam de coronacrisis.”

Door de coronacrisis is de toekomst onduidelijk. Maar Roosenboom blijft gretig. In haar loopbaan behaalde ze twee bronzen WK-medailles, zes gouden EK-medailles en maar liefst 46 nationale titels. Aan stoppen denkt ze nog niet. “Waarom zou ik. Ik ga dit jaar gewoon doortrainen. Ik wil sowieso nog een keer het EK en WK rijden. En daarna schaatsmarathons rijden in de winter. Dan ben ik 32 jaar en kijk ik wel weer verder.”

In actie voor SASK

KAMPEN - Stichting Aangepast Sporten Kampen is op zoek naar collectanten die hun steentje willen bijdragen in de collecteweek van het Gehandicapte Kind.

Deze collecteweek vindt plaats van 9 tot en met 14 november. Vijftig procent van de opbrengst is voor SASK. Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar gerdabout@hotmail.com of bel 06 44912584.

‘Altijd bereid om in gesprek te gaan’

KAMPEN - Wethouder Geert Meijering heeft begrip voor de zorgen van PSV Kampen. Hij wil graag in gesprek met de vereniging.

“Ik heb zo’n anderhalf jaar geleden gesproken met PSV Kampen over de plannen, maar ik ben niet bekend met de plannen over de zonnepanelen”, vertelt Meijering.

De wethouder legt vervolgens uit waarom er geld gaat naar bijvoorbeeld onderhoud van velden. “Daar is de gemeente voor verantwoordelijk. Kleedkamers en velden zijn ons eigendom. Dat is een belangrijk verschil met de accommodatie van PSV Kampen. Dat geeft ons minder aanleiding om wat te doen.”

Maar dat wil volgens Meijering niet zeggen dat de gemeente aan de kant blijft staan. “We willen wel meedenken in de plannen. We zijn, samen met de collega’s van duurzaamheid, altijd bereid om in gesprek te gaan. PSV Kampen is welkom om de plannen toe te lichten.” Daarnaast legt de wethouder ook nog even de nadruk op een andere optie. “We hebben al eerder aangegeven dat clubs goedkoop geld kunnen lenen. Daar willen we borg voor staan bij financiers”, besluit Meijering.