Afbeelding
flyer

Campagne ‘Nederland Leest’

KAMPEN - De jaarlijks terugkerende campagne ‘Nederland Leest’ wordt dit jaar van 1 tot en met 30 november gehouden.

Het thema is ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van Delpher kan worden gezocht in een groot krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die gratis beschikbaar zijn.

Naast Delpher biedt de collectie van Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen en de Historische Vereniging Jan van Arkel de mogelijkheid tot het vinden van verhalen. Wat wij weten over de geschiedenis vloeit voort uit verhalen die aan elkaar zijn doorgegeven van generatie op generatie. “Je geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen. Verdiep jezelf in het verleden, er is altijd een verhaal te vinden in de Bibliotheek”, aldus de organisatie.

Informatieavond wegverbreding N50

KAMPEN - Rijkswaterstaat houdt donderdagavond 12 november een online informatieavond over de wegverbreding N50 Kampen - Kampen Zuid. Doel van de avond is geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de voortgang van het project.

Naast een presentatie over het project worden verschillende aspecten ervan toegelicht, zoals geluid, landschap en natuur. Tot slot wordt de procedure rond de besluitvorming uitgelegd. Aanmelden kan via https://aanmeldenrws.nl