Afbeelding
foto Fred Sollie

Musea gaan dicht, bezoek ze digitaal

REGIO - Nu de deuren van musea moeten sluiten kan via MuseumTV worden genoten van wat Nederlandse culturele instellingen te bieden hebben.

MuseumTV is een online platform waar korte documentaires te zien van ruim 250 musea. Hierdoor kunnen mensen vanuit huis genieten van de collecties en verhalen van musea. Veel musea hebben zelf digitale museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom heeft stichting MuseumTV de missie om niet alleen grote, maar ook kleine musea een online portaal te bieden.

Donateurs blijven Caecilia steunen

KAMPEN - "Het is nog geen november!” Een gevleugelde uitspraak binnen theaterkoor Caecilia, op weg naar de jaarlijkse voorstellingen. Maar de repetities liggen stil en het koor zal dit jaar niet op de planken staan.

Het koor vindt het erg fijn te merken dat de donateurs Caecilia niet vergeten. Ondanks dat er geen voorstelling is steunen ze het koor toch financieel. "We hopen u volgend jaar in goede gezondheid alsnog allemaal te zien wanneer we de Wiz zullen brengen. Hopelijk komt die ‘brand new day' snel dichterbij voor iedereen! Blijf ons in de tussentijd gezellig volgen via Facebook en Instagram of bezoek www.theaterkoorcaecilia.nl”, aldus het koor.