De vertegenwoordigers van het Sinterklaashuis Kampen overhandigen de Sinterklaas memoriespellen.
De vertegenwoordigers van het Sinterklaashuis Kampen overhandigen de Sinterklaas memoriespellen. Foto Tennekes

Sinterklaashuis houdt online coronaveilige Sintactiviteiten

KAMPEN - Door de strengere coronamaatregelen kunnen ook het Sinterklaashuis en het Pietendorp dit jaar niet gehouden worden. De dames van de organisatie van het Sinterklaashuis hebben gezocht naar manieren om de kinderen toch nog leuke Sintactiviteiten te bieden.

Op zaterdag 21 november vindt er een online bingo plaats met Sinterklaas. Deze begint om 14.00 uur. Er zijn drie groepen en ieder half uur kan één groep beginnen. Wie mee wil doen, kan zich opgeven via Sinterklaashuiskampen@hotmail.com. De prijzen worden aangeboden door Mulder tweewielers IJsselmuiden, Outdoorspeelgoed Kampen, Gastouderburo Tante Vroesh en Intertoys. "We gaan ook ons best doen om hierbij Ozosnel aanwezig te laten zijn, al is zijn komst op dit moment nog niet zeker.”
Voorgaande jaren gaf het Sinterklaashuis een boek uit, dit jaar presenteren ze ook weer iets bijzonders: een memoryspel. Op 9 november is het spel aan alle kinderen op de basisschool van groep 0 tot en met 4 uitgedeeld. Alle 18 ondernemers die financieel aan het spel bijdroegen, kregen de primeur, want zij deelden het spel al vanaf 7 november uit.
De kans dat kinderen Sinterklaas en zijn Pieten in levende lijve tegenkomen dit jaar is klein. Om de kinderen toch de gelegenheid te geven om hun verlanglijstje of vragen te sturen is er een speciaal mailadres: Sinterklaaskampen@hotmail.com. Leuk wellicht om met de klas vragen te stellen.

De bingo is te volgen voor iedereen op 21 november vanaf 14.00 uur op RTV IJsselmond en op de website en YouTube kanaal van Kampenonline en RTV IJsselmond. De bingo wordt omkleed door een programma met Sint en Piet dat mede mogelijk gemaakt is door Sinterklaas Kampen, RTV IJsselmond en Kampenonline.De nieuwe activiteiten worden georganiseerd door de dames van het Sinterklaashuis met hulp van de gemeente, ondernemers, de intochtgroep IJsselmuiden en Sinterklaas Kampen.