De Boven Nieuwstraat en omliggende straten werden afgezet.
De Boven Nieuwstraat en omliggende straten werden afgezet. Foto: Stefan Verkerk.

Politie concludeert: geen sprake van misdrijf
bij overlijden man Boven Nieuwstraat

KAMPEN - De politie concludeert dat de 26-jarige man die woensdag overleed in de Boven Nieuwstraat niet is overleden door een misdrijf. Waarom de politie deze mogelijkheid uitsluit wil zij niet kwijt. Ook zegt zij niets over de verdere omstandigheden waarin de persoon is overleden.

Het is gebruikelijk dat de politie bij een natuurlijke dood, een noodlottig ongeluk of zelfmoord geen verdere mededelingen doet. Dit in verband met de privacy van het slachtoffer en de familie.

De politie sluit het onderzoek af en wil iedereen bedanken die gehoor gegeven heeft aan de getuigenoproep.

Op woensdag 4 november heeft de politie een melding gekregen over een mogelijk incident ter hoogte van de Boven Nieuwstraat. Agenten troffen de man gewond aan in een woning. Hij is gereanimeerd, maar kon niet meer gered worden. Aanvankelijk leken de omstandigheden te wijzen op een misdrijf. Getuigen spraken over een ‘geschil' voor de deur en een vrouw meldde in de Stentor dat zij dacht het geluid gehoord te hebben van een persoon die naar binnen gesleept werd.
Welke melding de politie binnenkreeg is niet bekend. Maar feit is dat zij in grote getale ter plaatse kwam, met tien politieauto's. Vervolgens betraden agenten gewapend met schild de woning. In de woning troffen zij de gewonde man aan.
Op internet werd verontwaardigd gereageerd op de conclusie van de politie. Sommige reageerders geloofden niet dat er geen sprake was van een misdrijf, anderen vonden dat de politie met meer informatie moest komen. De politie reageerde hier vervolgens weer op. "Wij begrijpen dat er veel vragen zijn omtrent deze zaak en betreuren de vele negatieve reacties onder dit bericht. De nabestaanden lezen deze berichten ook en zijn de afgelopen dagen al door een verschrikkelijke periode gegaan."
De politie stelt dat zij zorgvuldig onderzoek heeft gedaan en in verband met privacy niet met meer informatie komt. "Zou jij het fijn vinden dat een geheel onderzoek gepubliceerd wordt over je naaste, omdat mensen nieuwsgierig zijn en vinden dat zij het recht hebben om alles te weten?"