Afbeelding
Foto Tennekes

'Superhelden' winnen prijzen met inzamelen 50.000 stuks zwerfafval

KAMPEN - De prijswinnaars van van de zwerfafval actie ‘Red de wereld van zwerfafval’ zijn bekend. Tijdens de eerste drie weken van oktober kon iedereen een superheld worden. Door zwerfafval op te ruimen en in te leveren bij één van de drie inleverlocaties konden Duiten worden verdiend. Deze konden worden ingezet voor de eigen club en voor de deelnemers zelf.

Daar is ook dit jaar weer flink aan gewerkt. Ruim 50.000 stuks zwerfafval is er ingezameld en daarmee zijn zo’n 10.000 Duiten verdiend voor de clubs. Naast de Duiten zijn er voor de volle spaarkaarten van de 'superhelden' ook Kampen Kado Bonnen gewonnen door de deelnemers. Elke 2 volle spaarkaarten leverde 1 Kampen Kado Bon op ter waarde van 5 euro.
Met een volle ingeleverde stempelkaart konden de deelnemers ook dingen naar één van de hoofdprijzen. De eerste hoofdprijs, een kinderfeestje of huifkartocht, is gewonnen door Thijs ten Hoeve. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Kinderboerderij Cantecleer. De tweede hoofdprijs, een Nintendo Switch, is gewonnen door Maud Tennekes. Op de foto krijgt zij haar prijs uitgereikt.

De organisatie bedankt iedereen voor het meedoen en het schoonmaken en schoonhouden van de omgeving. En roept op: "Word ook een superheld, gooi afval in de afvalbak!"

Deze prikactie is georganiseerd door de Verenigde Zaken van Kampen en initiatief van Nardus Koster dat de Kamper samenleving moet versterken via een duitenactie. Ondernemers kunnen duiten weggeven als een klant voor een bepaald aantal euro's doet. De vereniging kan de duiten omzetten in geld. Zo kan de consument met zijn of haar aankopen de lokale gemeenschap steunen.