Afbeelding
foto Fred Sollie

Gratis erfcoach voor agrariërs en erfeigenaren buitengebied Kampen

KAMPEN - De provincie Overijssel en de gemeente Kampen zetten erfcoaches in om erfeigenaren te helpen bij het verduurzamen en verbeteren van hun erf.

De erfcoach kan erfeigenaren helpen bij vragen en voornemens over de toekomst van het erf. "Samen met u bevordert de erfcoach dat het prettig wonen, werken en leven blijft in het buitengebied van Kampen."

Voor wie?

De erfcoach staat klaar voor: agrarisch ondernemers particulieren met een erf in het buitengebied particulieren die gaan verhuizen naar het buitengebied.

Hoe werkt het?

De erfcoach denkt met agrariƫrs en andere erfeigenaren in het buitengebied mee over de toekomst. In het buitengebied spelen veel zaken tegelijkertijd. "Dat biedt kansen voor de toekomst van uw erf en uzelf. De coach helpt u om de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en te kijken welke stappen u kunt zetten. Hij is ook op de hoogte van regelingen en subsidies en kan u verwijzen naar het juiste loket. De gesprekken met de erfcoach zijn gratis."

Met welke vragen kan ik terecht bij een erfcoach?

Erfeigenaren kunnen met allerlei vragen bij de erfcoach terecht. Gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over: vergroenen en landschappelijke inpassing van het erf; transformeren van een bedrijfserf tot een woonlocatie; duurzaamheid, zoals zonne- en windenergie; agrarisch ondernemen: innoveren, andere bedrijfsactiviteiten, opvolging en stoppen; asbestsanering; veiligheid: hoe om te gaan met gewenst en ongewenst bezoek op uw erf; sociale knelpunten door wonen en/of werken op het erf.

Contact met erfcoach

"Wilt u graag met een erfcoach in gesprek over de toekomst van uw bedrijf of erf? Zet de eerste stap en bel of mail met Jan-Olaf Tjabringa: telefoon 06-270 956 40, e-mail: info@gcijsseldelta.nl (link stuurt een e-mail). Meer informatie is ook te vinden op: www.digitaleerfcoach.nl."