Afbeelding
foto aangeleverd

Landelijke collecte Leger des Heils

KAMPEN – Het Leger des Heils houdt van 23 t/m 28 november haar landelijke collecte. In Kampen wordt deze collecte georganiseerd door korps Kampen van het Leger des Heils.

Steeds meer mensen, vooral in dit coronatijdperk, zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen wil het Leger een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, kledingwinkels en inloopactiviteiten. Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger geen subsidie. Deze activiteiten moeten volledig worden betaald vanuit donaties en de landelijke collecte. Daarom is deze collecte van groot belang voor de samenleving in de gemeente Kampen.

De collecte vindt plaats in Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Wilsum, ‘s Heerenbroek, Kamperveen/de Zande en Zalk.

Auto vol vuurwerk

KAMPEN - Wie heeft een BMW, gevuld met explosieven, achtergelaten op de parkeerplaats voor het Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat in Kampen?

Als de auto was ontploft, waren alle ruiten van de gevel van de school gesneuveld, stelt explosievenexpert Gerjan Baan van de politie. Het illegale vuurwerk in de auto had een kracht van vier tot vijf handgranaten. In een uitzending van Onder de Loep werd donderdagavond aandacht aan de zaak besteed.
Volgens Explosievenexpert Baan heeft de persoon die de BMW achterliet bewust heel veel risico genomen. De BMW is op maandag 2 november tussen 03.30 en 05.30 uur achtergelaten en in brand gezet. De politie heeft geen idee waarom de auto bij de school neergezet is. "Dat kan toeval zijn, maar ook een gerichte actie.” Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.