Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Leerling overleden na onwelwording op school

KAMPEN - De jongen die donderdagmorgen op het Via aan de Flevoweg onwel werd, is later op de dag overleden. Het ging om een 13-jarige scholier van het Almere College. Dat bevestigt een woordvoerder van de school.

De jongen raakte op school plotseling onwel. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Medewerkers van de school begonnen direct met reanimeren, waarna de jongen naar het ziekenhuis vervoerd is. Hier is hij later op de dag overleden.

Na het incident werden alle leerlingen van de school naar huis gestuurd. De leerlingen en hun ouders zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

Het geplande open huis van de school is afgelast.

Het incident leidde begrijpelijkerwijs tot veel onrust op social media en ook op de locatie zelf. Betrokkenen vonden het niet prettig dat journalisten aanwezig waren om verslag van het gebeuren te doen en lieten dat verbaal duidelijk weten. In de column op deze pagina probeert journalist Enrico Kolk duidelijk te maken dat journalisten hier niet staan om 'ordinair' te scoren, maar om naar eer en geweten verslag te doen.