CNS De Groenling
CNS De Groenling foto Fred Sollie

600 leerlingen doen mee aan pilot motorische ontwikkeling

KAMPEN - Een goede ontwikkeling van de beweegvaardigheid op jonge leeftijd heeft een positief effect op de gezondheid op de lange termijn. De motoriek en bewegingscoördinatie van kinderen gaat echter steeds verder achteruit.

Daarom doen vier basisscholen in Kampen mee met een pilot van het regionale project ‘Talentherkenning en Ontwikkeling’. Dit project richt zich op een brede motorische ontwikkeling voor alle kinderen, zowel tijdens de gymles als daarbuiten. Op 12 november start hiervoor in de gemeente Kampen een pilot bij vier basisscholen.

"We vinden het belangrijk dat kinderen zich breed motorisch kunnen ontwikkelen en daarbij zoveel mogelijk sporten leren kennen en vaardigheden ontwikkelen, zodat ze een passende keuze kunnen maken voor de sport die het beste bij ze past”, aldus wethouder Geert Meijering. Een van de prioriteiten binnen het project is een motorische screening om het beweegniveau van kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar inzichtelijk te hebben. "Op 12 november start hiervoor een pilot bij vier basisscholen in Kampen en IJsselmuiden: CNS De Groenling, KBS de IJsselster, OBS Wonderwijs en de Willem van Oranjeschool.”