Afbeelding
Foto Tennekes

Tweede Tiny Forest in Kampen aangeplant bij Willem van Oranjeschool in Flevowijk

(door Maarten van Gemert)

KAMPEN – Aan de Willem van Oranjeschool is de eer te beurt gevallen voor het tweede Tiny Forest in Kampen. IVN Natuureducatie realiseert samen met de gemeente drie minibosjes in Kampen. Onder aanvoering van de leerlingen staken een wethouder, een schooldirectrice en een politica afgelopen vrijdag de handen uit de mouwen. En de schop in de grond.

Vorig jaar wees IVN Natuureducatie uit vele aanmeldingen 15 gemeenten in Nederland aan waar in totaal 45 Tiny Forests gerealiseerd worden. Deze dichtbegroeide, inheemse bosjes van hooguit een halve hectare groot hebben als doel de biodiversiteit te bevorderen. Tegelijk dragen ze bij aan klimaatadaptatie en natuureducatie. En Corrie van ’t Hul somt in één adem nog meer achterliggende ideeën op.

Verbinding

De directrice van de Willem van Oranjeschool wil met het Tiny Forest ook verbinding met de buurt leggen. De leerlingen kunnen er onderricht worden over de natuur waarvoor een buitenlokaal is aangelegd. Op initiatief van de leerlingen zijn zitplaatsen gemaakt van boomstammen. Het idee voor de poort is eveneens afkomstig uit de leerlingenraad en wel van Luka Diender.
Ze lichtte haar idee na afloop enthousiast toe voor de camera van Kamper Nieuws.
Jasper bedankte namens de leerlingenraad alle betrokken voor de totstandkoming van het Tiny Forest. De leerlingenraad heeft er zich mede hard voor gemaakt en is naar alle klassen geweest om medeleerlingen te enthousiasmeren. Luka heeft het idee op het Stadhuis gepresenteerd.

Lees het vervolg op pagina 3.