Sylvia Neutel onderricht de leerlingen
Sylvia Neutel onderricht de leerlingen (foto: Maarten van Gemert)

Vervolg voorpagina:
Tiny Forest aangeplant in Flevowijk

(door Maarten van Gemert)

KAMPEN – Aan de Willem van Oranjeschool is de eer te beurt gevallen voor het tweede Tiny Forest in Kampen. IVN Natuureducatie realiseert samen met de gemeente drie minibosjes in Kampen. Onder aanvoering van de leerlingen staken een wethouder, een schooldirectrice en een politica afgelopen vrijdag de handen uit de mouwen. En de schop in de grond.

Samen met IVN deelt de gemeente de kosten. De bezuinigingen vormen geen obstakel voor de reeds ingeboekte post, vertelde wethouder Jan Peter van der Sluis vorig jaar bij de aanplant van het eerste Tiny Forest. Daarvoor was de keus gevallen op Villa Nova in Onderdijks, waar schooldirecteur Jeroen Kolbe van meet af aan had geijverd voor de aanleg. Nadat in 2019 het eerste Tiny Forest was aangelegd, liet de gemeente in januari weten dat zij dit jaar nog twee Tiny Forests wilde planten. De locatie van het derde minibosje is nog niet bekend.
Van der Sluis sprak toen voor de camera’s van RTV Oost en Kamper Nieuws met Sylvia Neutel en Renée Bouwman. Eerstgenoemde leidt het landelijke project bij IVN Natuureducatie en Bouwman (GroenLinks) had het idee gelanceerd in de gemeenteraad.

Beiden waren ook afgelopen vrijdag aanwezig. Na de eerste boompjes zette Neutel een groep leerlingen aan het werk voor de vervolgaanplant. De frisse ochtend en de modder nam iedereen op de koop toe. Misschien over een jaar al zijn de eerste resultaten zichtbaar van het tweede Kamper Tiny Forest.
Na de drie minibosjes, verzekert de wethouder, geeft de gemeente vervolg aan de thema's biodiversiteit en klimaatadaptatie.