Wit-Blauw krijgt vrijwilligersprijs

KAMPEN - Wit-Blauw is maandag beloond met de Overijsselse Vrijwilligersprijs. “Dit geeft waardering naar al onze leden die hun steentje bijdragen aan de vereniging die we willen zijn”, zo laat de korfbalvereniging weten.

Wit-Blauw zegt volop in ontwikkeling te zijn. Het clubhuis wordt verbouwd en er zijn technische jeugdcoördinatoren, een pedagogische coördinator en een ledenwerfcoördinator aangesteld. "We bewegen mee met de wensen en eisen van de huidige tijd en zijn op diverse vlakken vernieuwend en toekomstproof. Iets waar we onszelf misschien onvoldoende voor waarderen, maar des te mooier is het dat de gemeente Kampen deze ontwikkelingen ook ziet en hoort. Zij hebben ons genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs”, aldus Wit-Blauw.

De vereniging legt nog even de nadruk op de tekst die hoorde bij de nominatie. "Wit-Blauw is een voorbeeldclub in de gemeente Kampen, omdat zij als een van de eerste verenigingen gestart zijn met Clubkadercoaching. Clubkadercoaches dragen bij aan een positieve sportcultuur en een veilige pedagogische omgeving, waarin zowel kinderen als trainers worden begeleid en ondersteund.”