Sportverkiezingen geschrapt

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - De VDK Sportverkiezing gaat in 2020 geen doorgang vinden. Normaliter worden elk jaar de Kamper sporters in de spotlights gezet, maar door het coronavirus is dat in 2021 geen haalbare kaart.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat we in deze tijd geen sportverkiezingen kunnen houden zoals we normaal altijd doen”, zegt voorzitter Tonny Zweers van Sportraad Kampen.

“Niemand heeft reële kansen gehad om zich optimaal te laten zien. Iedereen moet kunnen sporten op zijn of haar niveau. Dat is dit jaar niet het geval geweest”, aldus Zweers.

Dit jaar ontsnapte het evenement maar net aan de kluwen van het coronavirus. Op 5 maart werden de jaarlijkse sportverkiezingen gehouden in De Stadsgehoorzaal. Nog geen week later ging Nederland grotendeels in het slot. Alle sportevenementen werden geschrapt.

Dit seizoen gingen de sportwedstrijden nog wel van start, maar al snel kwam er een nieuwe lockdown, waar we nog steeds inzitten. Het is daarom volkomen begrijpelijk dat de VDK Sportverkiezing wordt geschrapt.

Volgens Zweers overweegt Sportraad Kampen nog wel om iets anders te doen voor de sport in Kampen. "De sport maakte een moeilijke periode door. Wij denken na of wij de verenigingen een mogelijkheid kunnen bieden waarin zij zich zouden kunnen profileren. Hoe? Daarover moeten we nog in beraad."