Afbeelding
Derk Bos

Rectificatie: FF Buurt'n'

IJSSELMUIDEN – In het bericht ‘Geslaagde actie FF Buurt’n’ dat gisteren in De Brug verscheen, staat per abuis vermeld dat het een project is van Het Beste van Kampen. Het is een initiatief van WIJZ Kampen die daarin samenwerkt met onder andere Het Beste van Kampen.

Ander samenwerkingspartners zijn onder andere Thuiszorg ICARE, Humanitas, Stichting Present, Deltawonen, Baptistengemeente, IJsselheem, PGVZ, Bibliotheek, Apotheek en de Wijkagent.

Innerwheel en Intertoys spelen voor Sinterklaas

KAMPEN – De Voedselbank kreeg op dinsdag 25 november uit handen van Ali Bultman en Jannie Klijer van Innerwheel en van Michiel de Groot van Intertoys een cheque van 1.250 euro. Innerwheel zoekt jaarlijks een goed doel in de samenleving om dat te ondersteunen. Dit jaar is dat de Voedselbank en Intertoys heeft het bedrag nog eens verhoogd.

Deze cheque is bestemd voor waardebonnen die besteed kunnen worden bij Intertoys aan de Oudestraat voor kinderen van de Voedselbank. De ouders kunnen zo een cadeautje voor de kinderen kopen waardoor ook zij pakjesavond kunnen vieren. Harrie Ruigendijk die de Voedselbank vertegenwoordigde en de cheque in ontvangst mocht nemen was erg blij met dit cadeau.

Kamper trompettist brengt kerstbundel voor leerlingen uit

KAMPEN – De Kamper trompettist Maurice van Dijk heeft een kerstbundel ontworpen voor zijn leerlingen en de bundel met hen samengesteld. De bundel is van kaft tot kaft geheel zelf ontworpen, geschilderd en gearrangeerd.

De bundel bevat 100 christelijke liederen in de vorm van solo’s, duetten en trio’s. De muziekwerkjes zijn soms met tegenstemmen en akkoorden geschreven, zodat de trompetleerlingen ook het samen musiceren kunnen ervaren. De akkoorden zijn al getransponeerd voor bes-trompet.

De bundel is ook verkrijgbaar voor niet-leerlingen. Voor informatie over de inhoud en de liederen kunt u terecht op www.mauricevandijk.com.

Expositie Hans Meerman in Stadskazerne verlengd

KAMPEN – De Stadskazerne is afgelopen donderdag weer geopend. Daarmee is de expositie van de Kamper kunstenaar Hans Meerman ook weer te bezichtigen.

Omdat de Stadskazerne twee weken gesloten is geweest, is zijn expositie tot en met zaterdag 19 december verlengd. De expositie bestaat uit tekeningen van het IJssellandschap tussen Kampen en Zwolle. Daarnaast worden er schilderingen getoond die geïnspireerd zijn op het Reevediep.

De expositie is te bekijken van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.